INFORMATION AND ADVICE තොරතුරු හා උපදෙස් தகவல் மற்றும் ஆலோசனை
නිවැරදිව බිත්තර වී පැළ කිරීම සඳහා අත්වැලක් -
- සම්පත් බිත්තර වී නිෂ්පාදන - කොටවෙහෙරමංකඩ, බළන්ගොඩ. ආයතනය වෙතින්
- වැදගත් - වඩාත් දිරිමත් නිරෝගී වගාවක් සඳහා පැය කිහිපයක් තද අවුවේ වියලා නිවුනු පසු පෙඟවීම ආරම්භ කරන්න.
- පියවර -
- 1. පළමුව වී ජලයෙන් වාර 3ක් පමණ හොඳින් සෝදා ජලයේ පාවෙන සියළු කොටස් පෙරා හරින්න.
- 2. ඉන්පසු පිරිසිදු ටැංකියකට බැරලයකට හෝ වෙනයම් භාජනයකට තුනෙන් දෙකක් (2/3) වී දමා ඉතිරි කොටස ජලයෙන් පුරවන්න.
- 3. පැය 8කට වරක් වී සෝදා හැර නැවත පිරිසිදු වතුර වලින් භාජනය පුරවන්න.
- 4. මෙසේ පැය 24ක් පමණ වී පොඟවා නැවත වාර 3ක් පමණ හොඳින් පිරිසිදු ජලයෙන් සෝ දා හැර ජලය බේරෙන ලෙස පැයක් පමණ තබන්න.
- 5. වැඩි ජලය ඉවත් වූ පසු අඟල් 4 ක් පමණ ඝනවන සේ ආරක්ෂිත වු සමතලා ස්ථානයක හා වාතාශ්රය ලැබෙන තැනෙක අඩියට හොඳින් සෝදාගත් පොහොර උර තට්ටු 2ක් පමණ එලා ඒ මත පොඟවූ වී සමාකාරව යහන්කර අතින් තද කරන්න. යහන් පාත්තියක පළල උපරිම අඩි 2 1/2 ට වඩා නොගන්න.
- 6. යහන් කළ බැත වී උඩින් කෙසෙල් කොළ හෝ හබරල කොළ වලින් හෝ හොඳින් වසා උඩින් කවර පේළියකින් වසා බර තබන්න.
- 7. දින 02 ක් වන විට බීජ කණු කැපී ඇති අතර වියළී ඇත්නම් අවශ්ය තරම් ජළය ඉස හොඳින් කලවම් කර නැවත වසා තබන්න. (පහතට බේරෙන තෙක් ජලය දමන්න එපා.)
- 8. දින 04 - 05 ක් යන විට හොඳින් ඒකාකාරීව පැළ වී මුල් ඇදුන වී වැපිරීම සඳහා භාවිතා කරන්න.
- සැ. යු.- කිසිවිටෙක බොර වතුර හෝ පල්වූ වතු භාවිතා නොකරන්න.
No comments:
Post a Comment